E-mail: info@sanselig.no

Motetrender for 2019

Et nytt år betyr nye motetrender, og selv om noen trender fra 2018 fortsatt henger igjen i 2019, er det også en del nytt som kommer. Store dresser er inne i bildet, og fargene går gjerne ton-i-ton, men mønster er også hett.

Årets farger og mønstre

Blant de viktigste fargene i 2019 er jordtoner, som brunt, beige og sandfarget. Da er trenden gjerne at plaggene skal være ton-i-ton eller i ulike avdempede jordfarger. Men motebildet inneholder også sterke farger som gult, limegrønt, oransje og lilla. Ensfarget er alltid fint, men i år skal det også være massevis av mønstre, som prikker, batikkfarger og store mønstre. Og mønstrene kan gjerne blandes. Netting er også i skuddet, i form av topper og gensere med store hull, som en slags altfor stor helsetrøye, som du bruker utenpå de andre klærne.

Sykkelshorts til hverdags

Et av årets store moteplagg er sykkelshorts. Nå skal den også være med på bytur, og kan kombineres med lange frakker eller topper. Shortsen skal altså gå ned til knærne, og ikke være superkort, men mer elegant.

Hatten er tilbake

Hatt er også viktig i årets motebilde, enten du skal på byen eller på stranden. Og en god solhatt beskytter dessuten godt på de varmeste dagene, så dette er en praktisk, sensuell trend.

Dongeri

Dongeri er også en stor trend, i form av bukser, skjorter, shorts, skjørt, kjoler og jakker. Det er først og fremst de lysere dongerifargene som er moderne i år, men det kan aldri bli nok dongeri i årets motebilde, så her er det bare å finne fram det du har. Ton-i-ton er som nevnt moderne, enten det er snakk om dongeri eller jordfarger, men dongeri er også fint å mikse med mønstre og sterkere farger.

Håndlaget mote

Det er fortsatt moderne med håndlagede ting, i form av hjemmelaget tilbehør som belter, vesker og smykker. Teknikkene det handler om nå, er makramé og hekling. Men strikking er fortsatt en viktig trend, og i år er det store, grovstrikkede gensere som gjelder. Disse er raske å lage, og skal være strikket i loddent garn, gjerne med strukturmønster.