E-mail: info@sanselig.no

Ta vare på deg selv

Håret ditt sier mye om hvordan du har det. Et glansfylt og velpleid hår og en sunn hodebunn forteller at du tar vare på deg selv på en god måte, både når det gjelder kosthold, egenpleie og psykisk velvære. Og i motsatt fall kan håret ditt fortelle en historie som sier at du kanskje må gjøre noen endringer i livet ditt. Matt, livløst hår og en tørr hodebunn kan ha flere årsaker enn feil hårprodukter – det kan også ha med stress eller nedstemthet å gjøre. Håret forteller rett og slett hvordan du har det!

Håret er like viktig som tennene

De fleste av oss har sunne og innarbeidete rutiner når det kommer til tannpleie. Vi passer på tennene våre, og vi sørger for å følge tannlegens råd om tanntråd og skyllemidler. Hvis tannlegen sier at vi må bytte tannkrem, så gjør vi det. Kanskje det er fordi det koster så mye å gå til tannlegen? I alle fall er vi ofte mye flinkere til å ta vare på tennene våre enn til å ta vare på håret. Men faktisk er det akkurat like viktig.

Ødelagt hår er ødelagt hårhår

Hårstråene består av døde celler, og når hårstråene først er ødelagt, nytter det ikke å prøve å reparere dem. De må rett og slett vokse ut igjen. Men heldigvis er det håp: Du kan se endringer i kosthold og livssituasjon ved å se forskjeller i hårstråene som vokser ut igjen, og hvis du en periode ikke har vært så flink til å ta vare på deg selv, kan du endre på det – og så vil det synes på håret ditt etter relativt kort tid. Hvis du trenger å gjøre noe med håret ditt, kan du altså se på livet ditt – hvordan har du det, sånn egentlig? Kan du gjøre noen endringer i din livssituasjon som gjør at håret ditt også vil se friskere ut? Kanskje det rett og slett vil få deg til å føle deg bedre totalt sett? Håret vil avsløre deg! Og tynt og livløst hår som faller av, kan forandres til tykkere, flottere hår, en sunnere hodebunn og bedre velvære når du retter fokus på egenpleie og velvære.

Gode hårprodukter viktig

Når håret ditt først er sunt og flott, er det viktig at du også har gode hårprodukter som passer til din hodebunn og din hårtype. Du bør spørre frisøren din om hva som anbefales, og investere i shampo og balsam eller en kur i ny og ne som tar vare på håret ditt. For hvis håret ditt er sunt i utgangspunktet, kan dårlige hårprodukter være med på å ødelegge det. Da spiller det liten rolle om du har vært flink til å ta vare på deg selv. Et ødelagt hårstrå er som sagt et ødelagt hårstrå – og det må vokse ut igjen før du kan se noen forskjeller.

Moralen er: Ta vare på deg selv, fra innerst til ytterst, så vil håret ditt gjenspeile akkurat det!