E-mail: info@sanselig.no

Skjønnhet kommer fra innsiden

Som Taylor Swift så fint sier det: “Lykke og tillit er de peneste tingene du kan bære”. Det er dette som er gjennomgående med skjønnhet. Den ekte skjønnheten er den som kommer innenifra.

Du har kanskje opplevd å ha slitt deg helt ut sene kvelder med latter og drikke, og der i de ubevisste og lykkelige øyeblikkene får de beste og mest uventede komplimenter. Dette er bare et av mange bevis på at skjønnhet ikke nødvendigvis blir skapt av dyre kremer eller time etter time på treningsstudio.

Det som tiltrekker oss er mennesker som har det bra med seg selv, og som også kan gi kjærlighet til menneskene rundt seg. Du kan se det i den forelskedes ansikt, hvordan det praktisk talt lyser opp når de snakker om den de har kjær. I en nybakt forelder som ser på sin lille, eller du kan se det i et barns ansikt når de går tur med den nye hundevalpen. Kjærligheten som lyser fra øynene, huden og munnen er som en glorie av skjønnhet som vanskelig kan fremstilles fra utsiden.

Tips til skjønnhet fra innsiden

Man skal allikevel ikke legge under en stol at mye av det du konsumerer også fører til skjønnhet. Det er mange triks du kan gjøre. Drikke masse vann og sørge for at du spiser dine fem grønnsaker eller frukter hver dagen. Trening og bevegelse er også viktig for å føle seg og se sunn ut. Ta deg en tur ut i skogen eller bare gå en runde rundt i nabolaget. Det optimale for skjønnhet er et sunt sinn i et sunt legeme. Har du disse tingene i orden skal det ikke mye til for å stråle.

Mote og skjønnhet

Motebildet går frem og tilbake. Noen ganger er det mørk leppestift, andre ganger er det sotete øyne. Noen ganger skal det være sleng i buksebenet, og andre årtier skal buksene være som limt inntil leggen. Det samme gjelder for menn. Noen ganger skal ansiktshåret være kort eller til og med helt borte, så neste sesong er det langt skjegg alle skal ha. Trender og mote forandrer seg fra sesong til sesong og fra byer, land og kulturer. Det er allikevel noen fellesnevnere som inkluderer sunnhet og glede.

Skjønnheten som kommer innenifra kommer fra et balansert sinn. Det å dyrke sine pasjoner der du får uttrykt det du ønsker. I undersøkelser om hva som finnes mest attraktivt, er en fellesnevner at selvsikkerhet er det som settes høyest. Ingenting er mer attraktivt enn noen som sier sin egen mening og tør å stå opp for den. Det er også viktig å huske å bruke det man har, istedenfor å fokusere på det man ikke har. Bruk dine gode sider og fremhev dem. Bruk tiden du har til å gjøre ting som får deg til å føle deg bra, som å ta et langt bad med deilige oljer eller se en morsom film som får deg til å le. Det å være sosial er også en god ting. Gjør aktiviteter sammen med mennesker som ser din indre skjønnhet, og den ytre vil følge hakk i hel.